Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zajk Ckö

 BEMUTATKOZÁS

 

 

Cigány Kisebbségi Önkormányzatunk 2010-ben alakult meg azzal a céllal, hogy elősegítse Zajk községben a roma lakosságának társadalmi reintegrációját, felzárkózását a hátrányos helyzet mérséklését.

Önkormányzatunk alapvető feladatai közé tartozik, hogy segítséget nyújtson a településünkön élő roma közösség számára hivatalos ügyeinek intézésében.

 

Költségvetésünk alapjait a települési önkormányzat által biztosított juttatásokkal és sikeres pályázati programokkal teremtjük elő, és ezekből az összegekből finanszírozzuk rendezvényeinket és működésünket is.

Folyamatosan figyeljük a kulturális-, oktatási-, foglalkoztatási-, és egyéb programokra kiírt pályázatokat, s a CKÖ számára megvalósítható programokra pályázunk is.

 

Létfontosságú feladatunk a különböző kulturális-, oktatási-, foglalkoztatási-, és egyéb programokkal kapcsolatos pályázatait figyelni, valamint pályázni azokra.

 

A kultúra ápolása érdekében Roma napot, a nyugdíjasok számára Nyugdíjas napi programot, a gyermekeknek Gyermeknapi programot és Mikulás napot szerveztünk. E mellett a sport és a kultúra területén is különféle programokat is rendeztünk.

Rendezvényeink célja: a nemzetiségi hovatartozás tudatosítása és vállalása, a cigány kultúra megismertetése a helyi lakossággal is, valamint a kapcsolatok szorosabbá tétele és a kultúránk, hagyományaink megismertetése.

A közösen eltöltött napok, a közös élmények lehetőséget biztosítanak egymás elfogadására, kultúránk bemutatására, barátságok kialakítására és ez lehetővé teszi a cigány származású emberek könnyebb beilleszkedését, az előítéletek mérséklését.

 

Oktatás területén ösztöndíj pályázatokkal szeretnénk segíteni a hozzánk fordulókat.

 

Foglalkoztatási programot is szándékunkban áll indítani a munkanélküli romák számára, elsősorban az erdőgondozás és kertápolás területén.

 

Folytatva a megkezdett munkánkat, a Zajk Cigány Kisebbségi Önkormányzata továbbra is szándékozik segíteni a hozzánk forduló roma családokat, és jövőbeni célja, hogy a megkezdett feladatokat és programokat folytassuk, tovább fejlesszük, és társadalmi hasznosságunkat bizonyítsuk.